Літаки, що приземляються в Ізраїлі, виявили помилковість сигналів GPS

Пілоти повідомляли про втрату сигналу GPS в безпосередній близькості від міжнародного аеропорту імені Бен-Гуріона Пілоти повідомляли про втрату сигналу GPS в безпосередній близькості від міжнародного аеропорту імені Бен-Гуріона

У четвер 25 липня 19 р. офіційний представник уряду Ізраїлю заявив, що сигнали GPS в ізраїльському повітряному просторі були перервані на три тижні, а місцеві джерела стверджують, що причиною проблеми може бути Росія.

Це збило з пантелику владу, які не змогли знайти джерело перешкод, і змусило аеропорти змінити деякі процедури посадки, заявив представник Управління аеропортів Ізраїлю.

Міжнародна федерація авіаційних асоціацій пілотів зазначила на своєму веб-сайті, що вона отримала "багато повідомлень від пілотів про те, що вони втратили сигнал GPS в безпосередній близькості від міжнародного аеропорту імені Бен-Гуріона", основного цивільного аеропорту Ізраїлю.

У той час як ізраїльські офіційні особи не могли надати конкретну інформацію про джерело проблеми, в звіті армійського радіо говорилося, що Росія «несе відповідальність» за проблеми з GPS, хоча немає ніяких ознак того, що це робиться навмисно.

Інші ЗМІ повідомляють, що збої сигналів GPS можуть бути пов'язані з військовою діяльністю Росії в сусідній Сирії.

Прес-секретар російського посольства не прокоментував ситуацію.

Виступаючи по армійському радіо, колишній командувач ВПС Ізраїлю Амос Ядлін сказав, що Ізраїль може понести «побічний збиток» від кібер атаки в цьому районі.

Ізраїльська армія не пролила світло на цю проблему, заявивши, що ця проблема "стосується цивільного населення", і її операції в даний час не будуть зачіпатися цією проблемою.

Прочитано 583 разів

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Консультація по обладнанню назва для GPS моніторингу транспорту

Купити назва товару з підключенням до сервісу «Навігатор», отримати безкоштовну консультацію, інструкцію з підключення та по роботі системи в цілому, замовити безкоштовне тестування системи GPS / ГЛОНАСС моніторингу, дізнатися актуальні ціни під ваші цілі і завдання - ви можете зателефонувавши за телефоном (050) 355-01-00 або пишіть на електронну пошту, або просто заповніть форму

Зв'язатися з нами