Європейський конкурент GPS Galileo терпить перебої в роботі

Європейське супутникове угруповання Galileo вийшло з ладу з п'ятниці 12 липня через проблеми з синхронізацією часу Європейське супутникове угруповання Galileo вийшло з ладу з п'ятниці 12 липня через проблеми з синхронізацією часу

Європейська супутникова система позиціонування Galileo, майбутній конкурент американської мережі GPS, вийшла з ладу з п'ятниці 12 липня 2019, повідомило її агентство з нагляду.

Європейське глобальне агентство навігаційних супутникових систем (The European Global Navigation Satellite Systems Agency - GSA) заявило, що відключення супутників було викликано «технічними інцидентом, пов'язаним з його наземною інфраструктурою».

Galileo знаходиться в пілотній фазі з грудня 2016 року, і пристрої, що використовують цей сигнал, повинні мати можливість перемикатися на послуги GPS.

«Інцидент призвів до тимчасового переривання початкової навігації і супутникової навігаційної угруповання Галілео», - сказали в GSA.

Функція пошуку і порятунку, яка допомагає визначити місцезнаходження екіпажів човнів або туристів, які зазнають лиха, не порушена.

На даний момент (17 липня 2019) стало відомо, що частина наземної інфраструктури відновлена. Точні терміни вирішення проблеми поки не відомі. За даними insidegnss.com перебої в роботі супутникового угруповання пов'язані зі збоями в системі синхронізації часу.

Галілео має 22 орбітальних супутника, які допомагають визначати і відстежувати користувачів мобільних телефонів та транспортні засоби.

У наступному році вона повинна почати функціонувати по всьому світу, пропонуючи громадську, європейську альтернативу мережам, контрольованим США і Росією.

Творці проекту сподіваються, що, незважаючи на те, що Galileo контролюються цивільним агентством, воно також буде сприяти стратегічній незалежності майбутніх європейських військових систем.

Прочитано 836 разів

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Консультація по обладнанню назва для GPS моніторингу транспорту

Купити назва товару з підключенням до сервісу «Навігатор», отримати безкоштовну консультацію, інструкцію з підключення та по роботі системи в цілому, замовити безкоштовне тестування системи GPS / ГЛОНАСС моніторингу, дізнатися актуальні ціни під ваші цілі і завдання - ви можете зателефонувавши за телефоном (050) 355-01-00 або пишіть на електронну пошту, або просто заповніть форму

Зв'язатися з нами