×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з ID: 542

Arianespace запустить супутник "SAR" StriX-a на борту ракети-носія Vega для японської стартап-компанії Synspective

Супутники з радіолокаційним синтезуванням апертури надають якісні зображення земної поверхні незалежно від метеорологічних умов і рівня освітленості Супутники з радіолокаційним синтезуванням апертури надають якісні зображення земної поверхні незалежно від метеорологічних умов і рівня освітленості

Нове супутникове угруповання для більш точного моніторингу транспорту

Компанії Synspective та Arianespace підписали контракт на запуск супутника StriX-a, 1-го демонстраційного супутника SAR (Synthetic Aperture Radar - Радіолокаційне синтезування апертури)

Synspective - це японська стартап-компанія, яка створює нове супутникове угруповання з радіолокаційним синтезуванням апертури, яке буде складатися з, приблизно, 25-ти супутників і надасть геопросторові рішення на основі супутникового моніторингу та контролю об'єктів і явищ.

Супутник SAR з радіолокаційним синтезом апертури для більш точного моніторинга транспорту та об'єктів

Радаріолокаційне синтезування апертури (РСА) - це спосіб, який дозволяє отримувати радіолокаційні зображення земної поверхні і об'єктів, що знаходяться на ній, незалежно від метеорологічних умов і рівня природної освітленості місцевості з детальністю, порівнянної з аерофотознімками.

Радіолокаційне зображення берегової охорони в темний час доби дозволяє здійснювати більш точний моніторинг транспорту і рухомих об'єктів

Це буде перша комерційна місія Arianespace. Запуск буде здійснений з Гвианского космічного центру у Французькій Гвіані з використанням ракети-носіяVega

Завдання нового супутникового угруповання SAR

Збираючи широкі і високочастотні дані моніторингу своїм супутниковим угрупованням, Synspective прагне дати компаніям і урядам можливість досягти цілей зі сталого розвитку таких проектів як Smart City, моніторинг транспорту, контроль логістичних процесів, точне землеробство, моніторинг навколишнього середовища та інше шляхом візуалізації і прогнозування економічної активності, загроз, пов'язаних зі стихійними лихами, екологічними або техногенними катастрофами.

Співпраця Arianespace і Synspective

18 квітня 2019 року Arianespace оголосив про підписання контракту на обслуговування з Synspective для запуску супутника StriX-a (з масою зльоту приблизно 150 кг) на сонячно-синхронну орбіту (ССО) в 2020 році.

На додаток до договору про запуск сервісу Synspective і Arianespace підписали Угоду про стратегічне партнерство для співпраці в майбутньому по запуску інших супутників.

Після підписання контракту Мотоюки Араи, засновник і головний виконавчий директор Synspective, сказав:

Для мене велика честь працювати разом з провідним світовим постачальником послуг запуску, Arianespace, для запуску нашого першого супутника.

Це важливий крок, який принесе інновації для бізнесу та сталого розвитку.Я також дуже радий за наше спільним дослідження, що дозволить взаємно збільшити наш бізнес і технічну міць. Я хочу подякувати всім, хто брав участь у цій співпраці!

Стефан Ізраель, головний виконавчий директор Arianespace, додав:

Arianespace рада вітати Synspective в якості нового клієнта, розширюючи наші відносини з Японією і ще раз доводячи актуальність наших послуг із запуску об'єктів в космос. З Vega в 2020 році і через більш глобальне партнерство, ми з нетерпінням чекаємо можливості внести вклад у розгортання нового супутникового угруповання SAR від Synspective, яке ставить інновації в космосі на службу для поліпшення якості життя на Землі.

Прочитано 869 разів

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Консультація по обладнанню назва для GPS моніторингу транспорту

Купити назва товару з підключенням до сервісу «Навігатор», отримати безкоштовну консультацію, інструкцію з підключення та по роботі системи в цілому, замовити безкоштовне тестування системи GPS / ГЛОНАСС моніторингу, дізнатися актуальні ціни під ваші цілі і завдання - ви можете зателефонувавши за телефоном (050) 355-01-00 або пишіть на електронну пошту, або просто заповніть форму

Зв'язатися з нами