×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з ID: 542

GPS NAVSTAR третього покоління - запущений перший супутник

У грудні 2018 на орбіту був виведений GPS-супутник 3-го покоління - "GPS III SV01".

Запуск відбувся з комплексу космічного запуску 40 (SLC-40) на мисі Канаверал Ейр Force Station, Флорида, 23 грудня 2018 року, о 13:51 UTC (8:51 EST), на борту ракети SpaceX Falcon 9. Апарат був успішно розгорнуто на полусинхронній орбіті Землі на висоті 26 тис. км приблизно через 1 годину 58 хвилин після запуску.

Це перший запуск для оновлення системи GPS. Всього планується вивести на орбіту 32 нових супутника, які повинні замінити ті, що діють на орбіті зараз.

Запуск відкладався 4 рази через технічні проблеми і погодні умови, та відбувся з затримкою в кілька місяців щодо плану проекту.

Компанія Lockheed Martin, коментуючи доцільність запуску нового покоління GPS, обґрунтовує її необхідністю забезпечення більш точного і безпечного геопозиціонування.

За актуальними даними, наразі в світі більше 4 млн осіб використовують GPS (NAVSTAR) позиціонування. Однак, спочатку, система була розроблена військовими, які до сих пір використовують і підтримують 31 супутник цього угруповання.

Відповідно до заяв розробників, система GPS III буде точніше більш ніж в 3 рази, менш чутлива до перешкод щодо існуючої версії. Життєвий цикл нових супутників складе 15 років, що на чверть довше терміну життя існуючих апаратів.

Дивіться відео про розгортання супутника в космосі, це цікаво!

Прочитано 2709 разів

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Консультація по обладнанню назва для GPS моніторингу транспорту

Купити назва товару з підключенням до сервісу «Навігатор», отримати безкоштовну консультацію, інструкцію з підключення та по роботі системи в цілому, замовити безкоштовне тестування системи GPS / ГЛОНАСС моніторингу, дізнатися актуальні ціни під ваші цілі і завдання - ви можете зателефонувавши за телефоном (050) 355-01-00 або пишіть на електронну пошту, або просто заповніть форму

Зв'язатися з нами