Зустрічайте новинки від Teltonika для розумного контролю предметів – Eye Beacon та Eye Sensor

Сьогодні моніторинг транспорту та відстеження вантажів – вже давно з'їжджена вздовж та впоперек тема, проте телематика продовжує розвиватися семимильними кроками та виробники радують нас новими рішеннями для раніше недоступних завдань.

Так телематичний гігант Teltonika випустила в масове виробництво два абсолютно нових Bluetooth маяки для відстеження вантажів, товарів, напівпричепів та безлічі різних предметів: Eye Beaсon та Eye Sensor.

Особливістю рішення Eye Beacon є те, що цей маяк вміє визначати та передавати на гейтвей інформацію про відстань до предметів. Тобто, пристрій визначає, чи знаходиться предмет близько, далеко, дуже далеко або поза зоною досяжності. Кожен маяк має свій власний ID, за яким розпізнається конкретний предмет і його місцезнаходження, що, в свою чергу, дозволяє не втрачати предмети "з поля зору", знаходити їх і запобігати крадіжкам або втратам.

Це рішення істотно дозволяє оптимізувати витрати в таких галузях як будівництво, кіноіндустрія та інші сфери, в яких використовується безліч дорогого обладнання та різної техніки.

Для здійснення контролю техніки на знімальному майданчику, наприклад, достатньо прикріпити Eye Beacon до кінокамер (можна прикрутити або приклеїти на скотч, тоді маяк можна легко знімати та переміщати на інше обладнання). У центрі рішення GPS-трекер, який встановлюється у зручному місці на знімальному майданчику та використовується як шлюз отримання сигналів BLE маячків. GPS-трекер ідентифікує їх сигнали та відстань до них. Потім трекер надсилає ці дані разом із даними про власне розташування на сервер для аналізу. Таким чином, можна визначити положення кожного предмета із прикріпленим до нього маячком online.

Топологія рішення для контролю обладнання та камер на знімальному майданчику за допомогою Teltonika Eye Beacon

За аналогією, можна здійснювати контроль будівельних інструментів, для цього на кожному поверсі будівництва розміщується GPS трекер, а на інструменти прикріплюються Bluetooth маячки, які в свою чергу точно також передають свій ID на трекер. Трекер збирає інформацію та передає на сервер, який аналізує її та створює різноманітні звіти для власника про використання та розташування обладнання та інструментів.

Топологія рішення для моніторингу та контролю будівельних інструментів за допомогою Teltonika Eye Beacon

Ще один варіант застосування Eye Beacon – контроль напівпричепів. Маяк кріпиться в передній частині напівпричепа і передає на GPS-трекер, встановлений в кабіні свій ID і відстань. Таким чином, завжди можна автоматизовано контролювати кожен причіп online з будь-якого смарт-пристрою та мати актуальну інформацію про те, що з ним відбувається і де він знаходиться, а менеджери зможуть своєчасно та ефективно планувати свої дії. Більше ніяких старомодних методів "ручки та паперів" або здогадів, які, як відомо, непрактичні і чреваті помилками.

Топологія рішення для моніторингу та контролю напівпричепів за допомогою Teltonika Eye Beacon

Маяк Eye Sensor має вбудовані датчики температури, вологості та руху. Як це працює: маленький та легкий EYE Sensor повинен бути прикріплений до того предмета доставки, який необхідно відстежувати та контролювати: посилки, пакети, коробки, палети, тощо. Оскільки кожен EYE Sensor має унікальний ідентифікаційний номер (ID), що передається по ефіру з інтервалами, що настроюються, GPS-трекер зчитує, ідентифікує і відправляє ці дані в поєднанні з даними про місцезнаходження по GPS на сервер для аналізу.

Топологія рішення для моніторингу та контролю вантажів та посилок за допомогою Teltonika Eye Beacon та Eye Sensor

Якщо потрібно відстежувати тільки місце розташування посилки, слід використовувати зв'язку: автомобільний трекер і EYE Beacon. У випадках, коли необхідно отримувати дані про місцезнаходження та додаткові дані про вантаж, такі як: температура, вологість, виявлення магнітів, переміщення, випадкове падіння, удар, падіння на асфальт або підлогу, рекомендується використовувати комплекти, що складаються з: трекера транспортних засобів і датчиків EYE Sensor.

Таким чином новинки телематики розширюють коло вирішуваних завдань та сфер застосування, дозволяють оптимізувати витрати та втрати безнесу, а також мінімізувати ризики, пов'язані з крадіжками, зловживаннями чи нецільовим використанням ресурсів. Наприклад, крадіжкою або втратою інструментів та обладнання, використання їх в особистих цілях, або псуванням, втратою посилок та вантажів, допомагають скоротити та автоматизувати складні логістичні процеси, пов'язані з транспортними перевезеннями, використанням фур та напівпричепів. У період кризи, спричиненої пандемією COVID-19 скорочення витрат, мінімізація ризиків та скорочення помилок, спричинених людським фактором, дозволяють бізнесу почуватися впевненіше, перебуває на плаву та зберігати рентабельність.

Якщо вам цікаві подібні рішення, звертайтеся до нас і ми допоможемо вам зробити ваш бізнес ще стабільнішим та ефективнішим за допомогою ефективного моніторингу, контролю та автоматизації процесів.

Контакти

Прочитано 284 разів

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Консультація по обладнанню назва для GPS моніторингу транспорту

Купити назва товару з підключенням до сервісу «Навігатор», отримати безкоштовну консультацію, інструкцію з підключення та по роботі системи в цілому, замовити безкоштовне тестування системи GPS / ГЛОНАСС моніторингу, дізнатися актуальні ціни під ваші цілі і завдання - ви можете зателефонувавши за телефоном (050) 355-01-00 або пишіть на електронну пошту, або просто заповніть форму

Зв'язатися з нами