×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з ID: 542

Китай і арабські держави налаштовані на тіснішу співпрацю в галузі супутникової навігації для будівництва "Космічного шовкового шляху"

kosmicheskij shelkovyj put kosmicheskij shelkovyj put

Форум Співпраці по BeiDou між Китаєм і арабськими державами

У понеділок 1 квітня китайські й арабські офіційні особи, а також експерти передбачили побудову «Космічного шовкового шляху» шляхом більш тісної співпраці в області застосування китайської навігаційної супутникової системи BeiDou (BeiDou Navigation Satellite System - BDS), яка є аналогом систем GPS / ГЛОНАСС / Galileo.

Виступаючи на другому Форумі Співробітництва по BDS між Китаєм і арабськими державами, що проходив в Тунісі, офіційні особи та експерти погодилися з тим, що розширене застосування BeiDou в регіоні може підняти стратегічне співробітництво між Китаєм і арабссскімі державами на більш високий рівень, що принесе користь всім сторонам .

Новий Шовковий шлях

Застосуванні супутникових навігаційних технологій (GPS / ГЛОНАСС / Galileo / BeiDou) широко використовуються в геодезії, екологічному моніторингу, точному сільському господарстві, зменшенні небезпеки стихійних лих і в морських перевезеннях.

У далекому минулому Китай, вніс важливий внесок в будівництво стародавнього Шовкового шляху, в створення чудового механізму співпраці та обміну з арабськими державами.

Ван Чжаоян, голова Китайського комітету супутникової навігації, закликав до спільного будівництва китайсько-арабського "Космічного шовкового шляху", який, за його словами, допоможе арабським державам отримати більше переваг від китайської навігаційної супутникової системи.

Він зазначив, що BDS вже застосовується в багатьох країнах Близького Сходу, включаючи Туніс, Алжир, Кувейт і Судан, в таких областях, як точне землеробство, телекомунікації, моніторинг транспорту і надання допомоги при стихійних лихах.

«Космічний шовковий шлях» зараз знаходить свою форму, оскільки BeiDou стає новим двигуном для просування плідноі китайсько-арабської співпраці, особливо в сфері високих технологій.

На Форумі була проведена демонстрація застосування BDS для точного землеробства, в ході якого самохідний трактор, оснащений BDS, спритно запобігав перешкодам і їхав по запланованим маршрутами через віддалений контроль.

Довідка про BeiDou

Нагадаємо, що BeiDou була запущена в дослідну експлуатацію в 2011 році і розпочала глобальну роботу в кінці 2018 року, і є навігаційної супутникової системою, незалежно розробленою Китаєм.

Вона сумісна з іншими аналогічними системами визначення місцезнаходження, включаючи американські системи GPS, російські системи ГЛОНАСС та європейські системи Galileo, але також має свої унікальні переваги, такі як надання послуг обміну повідомленнями, які можуть бути особливо корисні при здійсненні екстрених викликів під час стихійного лиха або при втраті напрямку в важкодоступних місцях.

Прочитано 731 разів

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Консультація по обладнанню назва для GPS моніторингу транспорту

Купити назва товару з підключенням до сервісу «Навігатор», отримати безкоштовну консультацію, інструкцію з підключення та по роботі системи в цілому, замовити безкоштовне тестування системи GPS / ГЛОНАСС моніторингу, дізнатися актуальні ціни під ваші цілі і завдання - ви можете зателефонувавши за телефоном (050) 355-01-00 або пишіть на електронну пошту, або просто заповніть форму

Зв'язатися з нами